חתימה על הסכם עם חברת WAHAHA הסינית

חברות וחברי סגל יקרים,

אני שמח לבשר לכם שלאחרונה חתמתי יחד עם מנכ"לית כרמל, אלקה ניר, על הסכם  עם חברת Wahaha  הסינית,

שבמסגרתו החברה הסינית תשקיע עשרה מיליון דולר בהקמת מרכז חדשנות ראשון מסוגו בנושא בינה מלאכותית באוניברסיטת חיפה.

מדובר בהישג יוצא דופן בעל חשיבות אסטרטגית גבוהה מאוד להתפתחות האוניברסיטה.

חברת כרמל תהיה אחראית יחד עם המשקיעים הסיניים על הקמת מרכז החדשנות שבו תפעלנה חברות מובילות על בסיס הידע והמחקר של חוקרים נבחרים באוניברסיטה.

כרמל והאוניברסיטה יחד עם החוקרים ייהנו מפרות המרכז והחברות וכן מתמלוגי מכירות. הפרויקטים שיבחרו יקבלו תמיכה כספית להמשך המחקר והפיתוח.

זו הזדמנות מדהימה עבור האוניברסיטה לקדם מחקר ופתרונות יישומים בתחום הבינה המלאכותית, ושתאפשר לנו להתפתח ולהוביל בתחום חשוב זה.

אוניברסיטת חיפה יחד עם חברת כרמל היו היחידות מבין האוניברסיטאות בארץ ,שלאחר מאמץ אדיר, הצליחו להבשיל את הקשר להסכם חתום וסופי.

אני רוצה להודות לאלקה ניר מנכ"לית כרמל על מאמציה הבלתי פוסקים להביא את הקשר עם החברה הסינית לכדי הסכם חתום ולתועלת העצומה שהוא יביא לאוניברסיטה.

בנוסף לעשרה מיליון דולר שיושקעו במחקר ופיתוח , המשקיעים הסינים אישרו  גם מימון של 10 דוקטורנטים מדי שנה שיבחרו לאחר תהליך סינון קפדני.

זו הזדמנות נפלאה עבור האוניברסיטה לקלוט סטודנטים מצטיינים ממיטב האוניברסיטאות בסין, המדורגות גבוה.

בהזדמנות זו ברצוני לציין את התנופה וההישגים המשמעותיים של חברת כרמל בשנים האחרונות שהניבו כספים רבים למחקר ופיתוח באוניברסיטה ואף תרמו לתדמיתה.

נושא הפיתוח העסקי ומסחור הידע הינו בעל חשיבות אסטרטגית לאוניברסיטה והציפיה מהחוקרים היא לעשות את המרב והמיטב להצלחת הפעילות והמיזמים שלנו.

אני מקווה שנדע יחד למנף הישג משמעותי זה, נהיה מחויבים לפיתוח הפעילות ונצליח להקים מרכז מוביל שיהווה גאווה לאוניברסיטה.

בהצלחה לכולנו.

שלכם,

רון

פרופ' רון רובין

נשיא

אוניברסיטת חיפה

שד' אבא חושי, הר הכרמל, חיפה 3498838

משרד 04-8240091 ; פקס 04-8288110

carmel logo

Carmel - University of Haifa, Economic Corporation Ltd.

Eshkol Tower,
25th floor, Room 2502
University of Haifa
Haifa, 3498838